Guide: Sådan finder du den rigtige hundelem 

En hundelem er med til at skabe mere frihed både for din men også i høj grad din hund. Med en hundelem kan din hund frit bevæge sig mellem hus og have, og derfor have mulighed for større grad af bevægelighed og afveksling. Læs med, og find ud af hvilken hundelem der er den rette for dig. 

Hvilken hundelem man skal vælge, afhænger af flere faktorer. En ting er hundens størrelse, en anden er sikkerhed og anvendelig. Derudover spiller mærket og prisen også en afgørende rolle, hvorfor søgningsprocessen omkring den rigtige hundelem kan blive noget mere kompleks. Vi har derfor forsøgt at gøre det nemt for dig ved at opliste en række forskellige varianter og typer på markedet, samt hvad man bør være særligt opmærksom på, og tage højde for.  

Vælg en hundelem der passer 

Hunde har forskellige behov og ageren, hvilket en hundelem skal kunne imødekomme. Er du beriget med en stor hund og ønsker høj isolering, kan PetSafe Extreme Weather Alu Hundelem – Large være den rette for dig. Er der derimod tale om en mindre hud af race som chihuahua eller beagle, kan det være mere anvendeligt og praktisk med en mindre hundelem, der ikke tager plads og fylder.  

Vigtigt er det, at hundelemmen er tilpasset din hunds kropsbygning og størrelse. Yderligere kan det være relevant at gå efter en hundelem, som æstetisk giver et pænere udtryk til hoved – eller bagdøren samt føles mere sikker. I sådanne tilfælde, vil en hundelem med en elektronisk lås være oplagt. 

Gå efter kvalitet 

En hundelem, der anvendes flere gange dagligt, vil hurtig kunne blive præget af brugstegn, der med årene vil skabe et forfaldent udtryk og reducere hundelemmens effektivitet. En fordel kan derfor være at investere i en hundelem af højere kvalitet, produceret i robuste materialer, der tåler alt vind og værd. Hermed er man garanteret en langsigtet og holdbar investering.