Guide: Sådan arrangerer du den perfekte studenterfest

Med studentertiden medfølger der ofte en studenterfest bestående af et gilde hvor familie, venner og nære bekendte kan komme forbi og ønske tillykke. Dette er en stor dag som kan kræve en del planlægning og forberedelse. Står denne dag snart for døren hos dig eller dit barn, har vi nedenstående samlet en guide til hvordan du kan arrangere en god fest. 

Det kan virke som en uoverskuelig og stor opgave at skulle afholde et større arrangement, og særligt hvis man ikke før har holdt studentergilde, kan der opstå mange spørgsmål undervejs. For at gøre hele processen nemmere, bør du læse med her. 

Find et tema 

Ved en større festlig begivenhed medfølger ofte et tema. Til studentergilder er det oftest at mange vælger at have hvid og den farve som huen er. I andre tilfælde kan det være sjovt at eksperimentere i andre grene. Dette kan eksempelvis være at temaet skal have et strejf af FC Barcelona hvis personen er fodboldentusiast eller live musik hvis studenten har en stor passion for det felt. En god ide kan være at aftale dette med studenten forinden, således at det lever op til forventningerne. 

Studentertøj 

Når man afslutter gymnasiet og får sin afsluttende karakter og afgangsbevis, er mange iklædt et pænt outfit. Dette gør sig også gældende når man afholder studentergilde. Pigerne er oftest iklædt en studenterkjole og drengene en fin skjorte. Du finder et stort udvalg af studenterkjoler på siden studenterkjoler.dk.  

Forbered mad 

Med et studentergilde medfølger der ofte en bid mad hvad enten det er en større middag eller små håndmadder er meget individuelt. Det er dog meget naturligt, at når gæsterne kommer, at der er noget at drikke og lidt til ganen. Dette kan være alt fra små tapasanretninger til grillmad eller mad bestilt udefra. Måden hvorpå man vælger at arrangere dette varierer dog ofte og afhænger også meget af hvor mange gæster der forventes at ankomme og hvor stor en fest man forventer at afholde.