Få overskud til at leve klimavenligt

De fleste danskere ønsker nok at leve økologisk og skånsomt mod Moder Jord. Det kan imidlertid være svært at finde både overskuddet, økonomien og den rette information til at efterleve det. Her får du nogle tips til, hvordan du kan gøre. 

Det er ikke bare lige sådan at omstille sig til en mere klimavenlig livsstil. De fleste af os vil nok gerne gøre det godt og leve i overensstemmelse med vores værdier. Men det er ikke altid, man lige har overskuddet til at træffe de gode og politisk korrekte valg. 

Derfor kan det faktisk være en afgørende faktor, at man tager sig af sig selv, før man tager sig af klimaet og økologien. Når vi har det godt, er ustressede og har overskud, kan vi nemlig lettere magte at leve, sådan som vi egentlig gerne vil. 

Økologi og økonomi: Få råd og overskud til økologi 

De fleste er klar over, at økologi som regel er en smule dyrere end ikke-økologiske varer. Hvis man i forvejen knokler for at holde sammen på budgettet, er det ikke sikkert, man bruger de ekstra kroner på økologisk frugt, grønt eller lignende.  

Heldigvis giver samlelån lav rente, og derfor kan det være en fordel for dig at samle eventuelle lån, du måtte have. På den måde får du nemlig mere luft i budgettet, og du får også en mere overskuelig økonomi. Det kan være en lettelse, der også kan mærkes på det mentale overskud. Økonomien er nemlig en faktor, der kan stresse de fleste – nogle gange uden at man egentlig er klar over det. 

Tag en pause og hyg dig 

Når du skal opbygge overskuddet til at købe økologisk og generelt tage de livsvalg, du dybest set drømmer om, er der også en anden ting, der er essentiel: At du tager dig godt af dig selv. Husker du at tage pauser og slappe af, eller tonser du bare afsted for at nå det hele og gøre det godt nok? 

Prøv lige at tage et par minutter, hvor du læner dig tilbage og tjekker op på den hotteste gossip på nyheder24.dk. Det er god underholdning, der giver hjernen en pause, og det kan være guld værd. Faktisk kan det være dén lille pause, der gør dig i stand til at arbejde endnu mere effektivt bagefter, og tjene penge hjem til firmaet. Godt gået! 

Få overskud til økologi med en sjov hobby 

Det kan også være en god idé at finde en ny, fed hobby. Det kan nemlig hjælpe dig til at opbygge det momentum af godt humør og overskud, der skal til for at træffe de gode valg – i livet og i supermarkedet. Så start med at tænke over, hvordan du bedst slapper af og hygger dig, når du har fri? 

Måske er det en skøn tur i naturen, og så er det bare at pakke telt og vandrestøvler og komme afsted. Det kan også være noget mindre aktivt som sjove computerspil, og her kan du finde alverdens tips og tricks på gamingmagasinet.dk. Når du er opladt på underholdning og afslapning, kan du langt bedre overskue at træffe økologiske og bæredygtige valg. 

Gør dig selv og Moder Jord en tjeneste 

Ja, hvem skulle have troet, at én af de bedste gerninger, du kan gøre, for dig selv og Moder Jord, er at slappe af og stresse ned? Det må siges at være en god nyhed! Start i det små med at gøre noget godt for dig selv, og opdag hvordan det smitter af på dine omgivelser og på din planet.