3 tips til jer, der skal bytte boligen til noget mindre

Er I kommet dertil i livet, hvor børnene for længst er flyttet hjemmefra, I selv er pensionister og nu ønsker at sælge huset og flytte til en mindre bolig? Så læs med her, hvor vi giver jer tre gode tips til at komme godt fra start det nye sted.

 

Selvom man er glad for sit hus, kan der være meget at passe, og særligt med ældre huse er der ofte noget, der skal repareres. Da kan det være en god idé at overveje at flytte til et mindre sted, mens man stadig er frisk og både har kræfterne til det store projekt, det er at flytte men også til at nyde det nye liv et andet sted.

 

En ny chance for indretning

Når man flytter, får man en helt unik chance til at indrette det nye hjem. I kan finde inspiration til indretningen mange steder på nettet eller i boligmagasiner og boligprogrammer på TV og på den måde skabe et nyt og dejligt hjem for jer selv og jeres gæster. Det kan være skønt at købe nyt, men det kan også være meget værd at have nogle af sine gamle ting med, så man ikke føler, man er flyttet ind hos nogle andre.

 

Gennemgå alt med fast hånd

Når man skal forlade et hus, man måske har boet i i årtier, har man ofte samlet en masse ting, og kun en lille del af dem kan komme med til den nye og mindre bolig. Da må man gennemgå alle sine ting grundigt og vurdere, hvad man ikke vil undvære det nye sted og hvad, man må skille sig af med.

 

De ting, man ikke vil have med sig, kan man spørge sine børn og børnebørn, om de vil have, og resten kan man prøve at sælge eller give til hjælpeorganisationer eller andre, der gerne vil have dem. Her kan det være nødvendigt at gå drastisk til værks, for i en treværelses lejlighed kan der ikke være plads til det samme som i et stort hus, og for at den nye bolig ikke skal føles trang og tætpakket er det altså være at sortere med hård hånd.

 

Giv tingene faste pladser

Netop fordi, man flytter til mindre plads, er det vigtigt at sørge for, at alle ting har deres pladser. Medbring eller køb derfor opbevaringsløsninger som skabe, kommoder og vitriner, så alle ting har deres faste pladser og ikke ligger og roder rundt omkring.